Friday, April 20, 2012

7 Hati Yang Di Masuki Iblis !

♥ Assalamualaikum and Hye :)♥

Hye2 ! ^_^ Sehat semue ? Alhamdulilah. Terime kasih Ya Allah kerana menjentik hati  pembace ini untuk membace entry saye pada kali nie . Dan terime kasih kepada sebab sudi luangkan mase awak2 tuh untuk tekan link saye nie. :) Syukran Jazilan.


Alhamdulilah , kali nie sye nak sharekan tentang satu bende yang boleh di jadikan panduan kepade kite semue. :) Tiade orang yang sempurne. Setiap manusie tidak akan lari dari melakukan kesilapan.

Bagaimanakah hati saye dan anda ?1- Hati yang putus asa dan kecewa dari Rahmat Allah SWT.
2- Hati yang memandang pada dosa-dosa kecil.3- Hati yang panjang angan-angan dan suka pada pujian.


4- Hati yang bodoh tetapi tidak menyedari akan kebodohannya.


5- Hati yang memandang rendah terhadap orang lain.


6- Hati yang bersifat marah kerana marah adalah sifat bara api neraka.


7- hati yang Ujub, Sombong, Riak dan Buruk Sangka pada orang lain. Kite sebagai umat islam patut bersyukur kerana di lahirkan di dalam keturunan yang menganut agame islam. :')
Allah itu Maha Adil dan Maha Pengampun. Pintu taubat sentiase terbuka bagi orang-orang yang benar-benar mencintai ALLAH SWT. Jangan lah kite sie-sie kan peluang yang di beri oleh Allah SWT.

Maaf andai bahase sye kurang anda pahami. Biase lah , orang baru nak belajar gune ayatayat berpujangga nie. Cewahhh . hehehe . ^_^v

Okeyh laa . Andai ade silap , maaf dipinta. Sesungguhnya semua yang baik itu datang dari Allah dan ape yang terlahir taipan ini adalah wahyu yang diturunkan Allah dan dijentik hati ini untuk mengukir coretan di laman sepi ini. ByBy. Take Care Sahabat2 ku. Semoga Allah merahmati kalian. Amin. :)


Insya'Allah , kalau umoq panjang kite berjumpe di entry yang akan datang ! :) Assalamualaikum.


No comments:

Post a Comment

:)

Like ?